stephani-2web-e1645541062303

Orthopist

Wist u dat kinderen onder de 12 jaar hun ogen het beste kunnen laten onderzoeken door een orthoptist? Ook hiervoor kan je terecht bij Nick Gras Optiek.

Orthoptisten werken over het algemeen in ziekenhuizen naast de oogarts. Echter is het door een verandering in de wet nu ook mogelijk dat een orthoptist de ogen van kinderen onderzoekt in de lokale optiekzaak.

Dit heeft de volgende voordelen:

  • Voor kinderen en ouders minder belastend
  • Kortere wachttijden
  • Vertrouwde omgeving
  • Dichter bij huis
  • Bij noodzaak bril hoeft men niet naar nog een adres


Kinderen met oogproblemen worden door Stephanie Oosterom gezien. Stephanie is een gediplomeerd en vakkundig orthoptist met al enige jaren aan ervaring. Stephanie onderzoekt en behandelt (indien mogelijk) scheelzien, een lui oog, dubbelzien, hoofdpijnklachten en leesklachten.

Wanneer de klachten op het terrein van een ander specialisme liggen, adviseert de orthoptist de oogarts of huisarts voor verdere verwijzing.

Indien je een afspraak wilt maken of nog vragen over deze extra service hebt, dan kan je bellen met ons. Indien nodig kan er worden doorverwezen naar het ziekenhuis.

Nick Gras Optiek is aangesloten bij het Ksyos waardoor de metingen onder 18 jaar vergoed kunnen worden bij de zorgverzekering. 

Onderzoek

Hoe ziet het onderzoek eruit?

De orthoptist onderzoekt de oogstand, oogbewegingen en de samenwerking. Op basis van het onderzoek wordt een diagnose gesteld en bepaald of de klachten te maken hebben met de ontwikkeling van de ogen of de samenwerking tussen de ogen.

De ogen worden gedruppeld. Hierdoor kan het zicht van uw kind wat waziger worden.  Dit effect duurt maximaal 4 uur. Het totale onderzoek duurt maximaal 1 uur.