Bij Nick Gras Optiek kunt u niet alleen terecht voor uw ogen. Ook voor uw oren kunt u bij ons terecht. Wij werken hiervoor samen met erkend triage-audicien / hoorspecialist Aitze Bouma van “Uw Audicien aan huis”. Deze hoorspecialist biedt dezelfde hoge kwaliteit, deskundigheid en service die u kent van onze eigen oogspecialisten. Wees welkom voor een gehoortest, onderhoud aan uw gehoortoestel of meer informatie!

Een hoortoestel, dat is niks voor mij!

Uw buurman, de vrouw achter de kassa, of de persoon naast u in de file. Mannen, vrouwen, kinderen, allerlei mensen die één ding gemeen hebben; ze hebben een hoorprobleem en ze hebben ervoor gekozen om er iets aan te doen.

Wij horen u al denken: ‘Een hoortoestel is lelijk, opvallend en het is iets voor oudere mensen’. Maar wist u dat 65% van de slechthorenden onder de 65 jaar is en wist u dat er veel hoortoestellen zijn die u nauwelijks ziet, waardoor het niet lelijk hoeft te zijn? Een hoortoestel is geen schande meer. U kunt het vergelijken met het dragen van een bril, waar ook niemand meer van op kijkt. Zou het niet fijn zijn om weer mee te kunnen zingen of uw vrienden weer te horen lachen dankzij een hoortoestel? Aarzel niet en stap eens bij ons binnen, dan kunnen wij samen kijken wat voor u geschikt is.

Gehoortest

Iedere vrijdag is er een inloopspreekuur, van 10:00 tot 11:00 uur. U kunt dan binnenlopen voor service aan uw hoortoestel en als u vragen heeft. Verder kunt u op afspraak terecht. Een afspraak kunt u in de winkel maken, of telefonisch via 0227 – 600760. Bent u niet in staat om naar de winkel te komen, dan kunt u een huisbezoek aanvragen.

 

Uw Audicien aan huis

“Uw Audicien aan huis” is Star en CVC gecertificeerd. Het is een zelfstandig onafhankelijk bedrijf. Dit heeft als voordeel dat alle merken leverbaar zijn en aangepast kunnen worden. Aitze Bouma is een erkend triage-audicien. Door de extra certificering, mag hij alle categorieën hoorapparaten leveren, die door de zorgverzekeraars voorgeschreven en vergoed worden. Zowel binnen deze categorieën als er buiten, is er een enorme keuze aan hooroplossingen. Om u optimaal voor te kunnen lichten, wordt dan ook heel ruim tijd gereserveerd voor een intake. Tijdens deze intake kunt u in alle rust uw verhaal en vragen kwijt. Uiteraard wordt u alles verteld, over de adequate en opmaat hoorzorg, waarvoor u kunt kiezen en wat de te verwachten kosten hiervan zijn.

De proeftijd van een gehoortoestel is vrijblijvend en gratis. Als u recht heeft op vergoeding uit de basisverzekering, wordt dit rechtstreeks voor u gedeclareerd.

Gehoorbeschermers op maat gemaakt

Tegenwoordig moet u zuinig zijn op uw gehoor. Door diverse omstandigheden kunt u onomkeerbare schade oplopen. Het is juist daarom een goed besluit om gehoorbeschermers te dragen. Festivalgangers, muzikanten, motorrijders en professionals werkzaam in de zware industrie komen al snel in aanraking met factoren die de oren kunnen beschadigen. Gelukkig zijn er tal van goede gehoorbeschermers verkrijgbaar die u behoeden voor permanente gehoorbeschadiging.

Voor uiteenlopende situaties zijn er verschillende gehoorbeschermers beschikbaar, zodat u voor dat specifieke volume de juiste gehoorbescherming draagt. Het mooie aan de oordoppen is dat u nog steeds kunt praten met anderen. Ze filteren namelijk een deel van het geluid, waardoor u nog voldoende kunt verstaan, maar het volume van het geluid uw gehoor niet beschadigt.

Gehoorbescherming wordt op maat gemaakt met een filter erin dat geschikt is voor het doel waarvoor u ze gaat gebruiken. Deze oordoppen worden otoplastieken genoemd. Zij zijn dan precies passend voor uw oren en worden naar uw wensen gemaakt. Zichtbaar, onzichtbaar, kleurrijk of juist transparant. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Goede gehoorbescherming laat u op maat maken. U kunt hiervoor een afspraak maken met Esther Gras