Brillenglazen

Het oog wil ook wat.

Brillenglazen

Het montuur maakt de man, maar de glazen bepalen het kijkcomfort. Multifocaal, varifocaal, monofocaal: binnen de optiek zijn dit bekende termen, maar we kunnen ons voorstellen dat deze woorden voor je wat minder vanzelfsprekend zijn. Nick Gras Optiek biedt verschillende glasopties, maar niet ieder glas is de beste keuze voor jouw ogen. Welke glazen je op welk moment het beste zicht bieden, dat kunnen we in de winkel met je bekijken. We maken je graag alvast een beetje wegwijs in de terminologie.

Multifocaal

Multifocale glazen laten je op alle afstanden scherp zien zonder dat je daarvoor een andere bril op hoeft te zetten. De glazen worden zo geslepen dat het kijkgebied van boven naar beneden verandert. 

 

Kijk je omhoog, dan kun je in de verte kijken. Kijk je recht naar voren, dan wordt het zicht dichterbij scherper. Deze overgang is niet zichtbaar in het glas, de overgang is naadloos. 

 

Deze glazen worden ook wel progressieve of varifocale glazen genoemd en kunnen in verschillende scherptecorrecties worden gemaakt.

Monofocaal

Een ander woord voor monofocaal is enkelvoudig. Heb je een monofocale bril, dan corrigeren de brillenglazen je zicht bij veraf kijken óf bij dichtbij kijken. 

 

Een enkelvoudige bril kom je bijvoorbeeld vaak tegen in het verkeer: mensen hebben dan hulp nodig om goed in de verte borden te kunnen lezen.

Computerbril

De glazen in een computer- of beeldschermbril helpen je ogen moeiteloos te wisselen tussen dichtbij en middel ver lezen. 

Werk je veel achter een computer, dan gaan je ogen vaak van je bureau naar uw beeldscherm en weer terug. Daar helpen deze brillenglazen bij.

Leesbril

Worden we ouder, dan moeten we de krant vaak een beetje verder weg houden om de letters nog goed te kunnen lezen. 

 

Wordt het voor je moeilijker om kleine letters te lezen? De juiste leesbril kan dan uitkomst bieden.

Coatings en materialen

Als extra optie kunnen wij verschillende coatings op je brillenglazen aanbrengen. Zo kan je kiezen voor een ontspiegelingslaag, een water- en vuilafstotende laag of een hardingslaag. Deze verschillende coatings hebben elk hun eigen functie en kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht.

 

Ontspiegelingslaag
Met deze coating spiegelt het glas niet meer, waardoor anderen uw ogen beter kunnen zien. Ook zie je meer contrast en hebt daardoor helderder beeld.  

 

Water- en vuilafstotende of hardingslaag
We kunnen jouw brillenglazen voorzien van een speciale coating waarmee vuil en water niet zo gauw impact op de glazen hebben. Een hardingslaag maakt de glazen krasbestendiger. 

Meestal wordt een dergelijke laag aangebracht op kunststofglazen, omdat deze niet zo hard zijn als glas en na verloop van tijd sneller dof worden en krassen krijgen.

 

BlueControl coating
Deze coating neutraliseert het blauwe licht van computer-, televisie en telefoonschermen. Daardoor worden jouw ogen minder snel moe.

 

Zonneglazen
Ook zonneglazen worden gecoat. Zo kan je in feite elke kleur glas kiezen die bij je past. 

Onze openingstijden

Dinsdag: 09.30 – 17.30
Vrijdag: 09.30 – 17.30
Woensdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.30 – 17.00
Donderdag: 09.30 – 17.30
Zondag en maandag gesloten

Blijf op de hoogte

Onze aanbiedingen als eerste in je e-mail ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Nick Gras Optiek.