skip to Main Content
Terpstraat 27a  1771 AC Wieringerwerf 0227 – 600760 info@nickgrasoptiek.nl di-vr  9:30-17:30 vr 18:30-20:00 za 9:30 - 17:00
Voorzorgsmaatregelen COVID-19

Voorzorgsmaatregelen COVID-19

Als klant van Nick Gras Optiek hebben we altijd het beste met je voor. Dat betekent dat we, gezien de huidige situatie, extra maatregelen nemen om de gezondheid van onze klanten en ons team te waarborgen. We volgen hierbij de richtlijnen van de overheid en het RIVM op.

Update 14 december 2020

Er is een landelijke lockdown ingesteld. In heel Nederland moeten winkels op last van de overheid sluiten, met uitzondering van essentiële detailhandel. Het ministerie van Economische Zaken heeft bepaald dat de optiekbranche in die categorie valt. Onze winkel blijft dus gewoon geopend. We volgen nog altijd de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we nog steeds aan je vragen om een afspraak te maken voordat je een bezoek aan de winkel brengt. Ook raden we nog steeds aan om bij gezondheidsklachten je bezoek aan onze winkel uit te stellen.

Het blijft goed mogelijk om oogmetingen uit te voeren. Onze apparatuur is zo ingesteld, dat we de verplichte anderhalve meter afstand daarbij goed kunnen waarborgen. Ook voor het aanschaffen of laten bijstellen van je bril ben je meer dan welkom. Contactlenzen kunnen we voor je bestellen. Je kunt ze vervolgens op afspraak bij ons ophalen. Is dat vanwege gezondheids- of mobiliteitsredenen onmogelijk, dan kunnen we contactlenzen ook bij je thuis bezorgen.

Twijfel je of je terecht kunt in de winkel? Neem dan zeker even contact met ons op. We helpen je dan met alle plezier verder.

Update 1 april 2020

Je kunt nog gewoon naar de opticien toe. Dat heeft de NUVO, de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven, gezegd na overleg met het RIVM. Op 26 maart hebben zij gezamenlijk een nieuw protocol voor opticiens vastgelegd op basis van de ‘Verantwoord winkelen’-regelgeving.

Belangrijk is natuurlijk de gezondheid van onze klanten en onze medewerkers. Om die te kunnen waarborgen nemen we de volgende regels in acht:

  • We werken bij voorkeur op afspraak. Dan weten we dat je eraan komt en kunnen we je bezoek voorbereiden. Zo zorgen we dat er niet te veel klanten op hetzelfde moment aanwezig zijn.
  • We houden ons aan de 1,5 meter afstand-regel.
  • Ben je 70 jaar of ouder? Dan raden we je aan alleen op afspraak naar de winkel toe te komen.
  • We voeren oogmetingen uit, maar daarbij nemen we gepaste afstand.
  • Wil je een bril passen? Dan zorgen we dat we het montuur voor en na je gebruik goed desinfecteren. We gebruiken een aparte tafel waarop je de bril kunt leggen, zodat we deze kunnen schoonmaken. Bij het afstellen van een bril willen we je vragen om de bril zelf op en af te doen.

————————————-

Onze winkel is op dit moment geopend en zal openblijven tot nadere kennisgeving. Wel zijn onze openingstijden aangepast. We blijven alle ontwikkelingen op de voet volgen en nemen de adviezen met betrekking tot hygiëne uiterst serieus. Mocht de overheid, de Wereldgezondheidsorganisatie of het RIVM reden zien om aanvullende maatregelen te nemen, dan zullen we de adviezen opvolgen. We zullen je hier dan op de website over informeren.

In de winkel word je, zoals altijd, met volle aandacht geholpen. Wel willen we je vragen om je bezoek aan de winkel uit te stellen als je je niet lekker voelt. Ook willen we je vragen om zoveel mogelijk afstand tot andere klanten te houden en met de pin te betalen.

Contactlenzen
Het Coronavirus leidt tot unieke omstandigheden. We denken daarom graag met je mee hoe we je het best van dienst kunnen zijn. Zo kunnen we op aanvraag bijvoorbeeld lenzen bij je thuis laten bezorgen.

Het dragen van contactlenzen is, in tegenstelling tot sommige berichten, niet onveilig. Wel raden we aan om rekening te houden met het volgende:

  • Was zorgvuldig je handen voordat je contactlenzen in of uit doet. Zorgvuldig wassen betekent de handen met water en zeep wassen en ze vervolgens drogen met een papieren handdoek.
  • Bij het gebruik van daglenzen is het belangrijk om de lenzen na gebruik direct weg te gooien. Gebruik je maandlenzen? Dan is het belangrijk om de lenzen iedere avond te reinigen en te desinfecteren zoals dat aan je geïnstrueerd is.
  • Stop met het dragen van lenzen wanneer je ziek bent. Dat wordt geadviseerd in overeenstemming met de richtlijnen die gelden bij andere ziekten.

We bedanken je voor je begrip. Laten we oog voor elkaar houden in deze uitzonderlijke situatie.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top