skip to Main Content
Terpstraat 27a  1771 AC Wieringerwerf 0227 – 600760 info@nickgrasoptiek.nl di-vr  9:00-17:30 vr 18:30-20:00 za 9:00 - 17:00

Nick en Esther Gras

Sinds 2008 runnen ze samen met passie en bevlogenheid Nick Gras Optiek in Wieringerwerf, maar al ruim 25 jaar vormen ze ook privé een stel: opticien Nick en styliste Esther Gras.

Via diverse omzwervingen in de optiekwereld, onder meer als bedrijfsleider en enkele zakelijke avonturen daarbuiten, kon Nick in 2008 de huidige optiek in Wieringerwerf overnemen en zelfstandig aan de slag. Hij vroeg Esther om hem in de zaak bij te staan. Als begenadigd interieurstylist houdt zij zich bezig met de geweldige etages waar Nick Gras Optiek inmiddels al ruim tien jaar om bekend staan – “Soms lopen mensen spontaan binnen om een compliment te komen geven”, vertelt Nick met trots.

Altijd uniek montuur

Met plezier staan Nick en Esther elke dag in hun zaak om ogen te meten, monturen of de perfecte lenzen uitzoeken, maar ook met solderen en repareren. Geen dag is saai in de optiek. Daarnaast bezoekt het stel beurzen om telkens een eigentijdse collectie aan te kunnen bieden. Nick Gras Optiek draait op één sterke pijler: elk montuur is maar eenmaal aanwezig in de zaak. Als je dit montuur koopt, is het van jou. Zodat je buurman/vrouw nooit met hetzelfde montuur rondloopt. “Zo houden we onze collectie tegelijkertijd dynamisch: gaat er wat uit, dan komt er iets nieuws in.”

Persoonlijk contact

Persoonlijk contact, waarbij voor elke klant uitgebreid de tijd wordt genomen om het beste resultaat te bereiken wat betreft de perfecte bril met de perfecte glazen of de perfecte contactlenzen. Dat is het streven van Nick en Esther, daar doen ze het voor. Daarnaast staan ze garant voor de perfecte nazorg. “We zijn flexibel en kunnen in principe alles zelf regelen.”

Geen eenheidsworst

Omdat Nick Gras Optiek geen eenheidsworst aanbiedt, onderscheidt deze optiek zich van grote ketens. Nick en Esther denken oprecht met je mee. “Als klanten zeggen: ‘Doe maar een zo neutraal mogelijke bril’, zeggen wij: ‘Je bedoelt een zo saai mogelijke bril? Waarom zou je? Je hebt nu eenmaal een bril nodig, laat ‘m zien!’ Vaak komen deze klanten achteraf blij verrast vertellen hoeveel complimenten ze over dat hippe montuur krijgen. Ook zijn er mensen die altijd lenzen hebben gedragen en een aversie tegen een montuur hebben. Dan blijkt vaak dat het hebben van een bril juist een openbaring is; een bril geeft vrijheid. Op deze manier denken wij mee om het beste resultaat voor onze klanten te bewerkstellingen.”

Nick Gras

werkt sinds al ruim een kwart eeuw in het optiekvak. Samen met zijn vrouw Esther runt hij sinds 2008 hun zaak in Wieringerwerf. Met plezier staat Nick elke dag in de zaak om ogen te meten, brillenmonturen of de perfecte lenzen uit te zoeken en tussendoor monturen te solderen en repareren. Geen dag is saai in de optiek, die op één sterke pijler draait: elk montuur is maar eenmaal aanwezig in de zaak. Als je het montuur koopt, is het van jou. Zodat je buurman/vrouw nooit met hetzelfde montuur rondloopt. Nick legt uit: “Zo houden we onze collectie tegelijkertijd dynamisch: gaat er wat uit, dan komt er iets nieuws in.”

Esther Gras

houdt zich als begenadigd interieurstylist bezig met de geweldige etalages waar Nick Gras Optiek inmiddels al ruim tien jaar om bekend staat. Geregeld lopen voorbijgangers zelfs spontaan naar binnen om een compliment te komen geven. Daarnaast deed Esther een opleiding hoortoestellen en hoorspecialist. Na deze specialiteit zelfstandig vijf jaar in de optiek te hebben gevoerd, wordt nu gebruik gemaakt van een audicien die wekelijks in de zaak is te vinden. Tussentijds kunnen klanten natuurlijk wel elke dag bij Esther terecht voor kleine reparaties aan hun hoortoestel en voor persoonlijk aangemeten oordopjes – voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast verzorgt ze gehoorbescherming voor bedrijven.

Een kijkje in onze winkel

Back To Top