skip to Main Content
Terpstraat 27a  1771 AC Wieringerwerf 0227 – 600760 info@nickgrasoptiek.nl di-vr  9:00-17:30 vr 18:30-20:00 za 9:00 - 17:00

 

Alle ogen verschillen van vorm. Sommige ogen hebben bijvoorbeeld meer de vorm van een rugbybal in plaats van een voetbal. Dit noemen we astigmatisme, oftewel een cilinderafwijking. Tegenwoordig kunnen we een dergelijke afwijking prima corrigeren met zogenoemde torische contactlenzen. Natuurlijk kun je ook voor persoonlijk advies bij de aanschaf van dit soort lenzen bij Nick Gras Optiek terecht.

 

Wat zijn torische (of cilindrische) contactlenzen?

Bij astigmatisme zijn de krommingen op uw ogen niet gelijk en wordt het beeld niet precies op het netvlies afgebeeld. Astigmatische gaat vaak samen met bijziendheid of verziendheid. Het vertekend beeld dat ontstaat, valt te corrigeren met torische lenzen. Deze zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, bijvoorbeeld in torische vormvaste en torische zachte lenzen.

 

Lenzen met twee sterktes

Nadat onze contactlensspecialist een aantal tests heeft gedaan, worden er speciaal voor jouw ogen zogenoemde torische contactlenzen gemaakt, die twee sterktes combineren. Daarmee krijg je weer een scherper beeld op je netvlies. Gewone vormvaste lenzen hebben als voordeel dat ze van zichzelf al een kleine graad van astigmatisme corrigeren. In dat geval heb je dus geen speciale torische lenzen nodig.

Vormvast of zacht?

Er is een duidelijk verschil in torische vormvaste en torische zachte lenzen. Torische zachte lenzen hebben een verdikking (of een andere soort van stabilisatie) waardoor de lens stabiel op het oog moet blijven zitten. Echter als de torische zachte lens verdraait, dan wordt de scherpte minder. Torische vormvaste lenzen daarentegen hebben twee verschillende krommingen. Hierdoor stabiliseren ze direct op het oog en zijn ze minder afhankelijk van verdraaiing van de lens. Met torische vormvaste lenzen blijf je dus altijd scherp zien. Uit de oogmeting van onze contactlensspecialist zal blijken of je ogen torische lenzen nodig hebben. Overigens zijn torische lenzen ook als kleurlens beschikbaar.

Voordelen

  • Ze zijn goed af te wisselen met een bril
  • Er zijn veel varianten
  • Ze bieden diverse correctiemogelijkheden
  • Torische lenzen kunnen optimaal zicht verschaffen
lenzen

  • Onze deskundige contactlensspecialist denkt met u mee
  • Wij bieden altijd persoonlijk advies op maat

Waarom torische contactlenzen vanNick Gras Optiek?

Back To Top