Vijf briltrends voor het voorjaar

De lente: de dagen worden langer, de temperatuur stijgt en we kunnen weer vaker naar buiten toe. We keren massaal ons huis ondersteboven en geven onze kledingkast een update. Kortom, de lente geeft nieuwe energie. Voor ons het moment om de nieuwe voorjaarscollectie in de winkel te leggen. We nemen je in dit artikel mee in vijf trendy looks voor de lente van 2020.

Voor een relatief klein accessoire maakt een bril behoorlijk wat impact op je look. Ben je van plan om voor een nieuw montuur te gaan? Let dan zeker ook gewoon op wat je mooi vindt en wat een montuur met je uitstraling doet. Je kunt verschillende brillen passen in de winkel. We hebben in de afgelopen maanden goed opgelet op de verschillende inkoopbeurzen die we bezocht hebben. De onderstaande briltrends voor mannen en vrouwen kwamen wij meer dan eens tegen.

Ga voor minimaal met een doorzichtig montuur

Van jas tot hak tot schoudertas, doorzichtig is al een tijdje een trend in modeland. Niet gek dus dat wij in de verschillende collecties monturen tegenkwamen waar je doorheen kunt kijken. Soms zijn de monturen wit transparant, maar we hebben ook veel opties gezien met kleur. Dat varieert van subtiele, monotone kleurhints tot alle kleuren en prints van de regenboog. Een transparante bril is enerzijds subtiel, maar je kunt er tegelijkertijd een statement mee maken. Deze trend hebben we zowel bij de heren- als damescollecties gezien. Het voordeel van een transparant frame? Je combineert ‘m moeiteloos met elke outfit of make up-look.

Afbeeldingen: Morel 1880 Antonin en DUTZ DZ2229

Kies een zachte look met poederig koraal-roze

Toonaangevend kleureninstituut Pantone benoemt altijd een kleur van het jaar. De kleur van 2019 was Living Coral, koraal-roze. Daar zijn veel ontwerpers mee aan de slag gegaan en dat leidt in het voorjaar van 2020 tot veel monturen in deze poederachtige tint. Het gebruik van deze kleur resulteert vaak in een neutrale kleur bril die je uitstraling over het algemeen wat zachter maakt. De frames kwamen we zowel in brede als dunne uitvoeringen tegen. Wil je een bril in deze kleur de hoofdrol in je look geven, kies dan voor kleding in lichtere kleuren. Je gezicht wordt dan het focuspunt. Voor 2020 heeft Pantone Klassiek Blauw uitgekozen als kleur van het jaar.

Afbeeldingen: Carven Eyewear CC1034-RS68 en Morel’s Koali Camelia

Een vleugje glamour met een cat eye montuur

Deze uitgesproken monturen voeren je mee terug naar de jaren vijftig en zestig, ze werden populair gemaakt door de showbizz dames die ze droegen. Je kunt dan denken aan Marilyn Monroe, maar ook aan de hoge beehive kapsels die met deze monturen gecombineerd werden. De glazen van een cat eye montuur zijn groot, het frame is aanwezig en valt lekker op. De bril is inmiddels weer bezig met een populariteitsopmars. Kleuren, patronen, de dikte van het frame: er is keuze genoeg als je voor deze bril gaat. Een cat eye montuur kun je in combinatie met je kleding of make-up net zo krachtig maken als je maar wil.

Afbeeldingen: Morel’s Koali Pampa  en Vuillet Vega Prestige 1920

Subtiel en veelzijdig: een goud metalen frame

Het gouden metalen frame is subtiel, elegant en minimaal. Dit dunne montuur is goed naar je werk te dragen, maar staat net zo goed tijdens een avondje uit. Gouden, maar ook zilveren of zwarte metalen brillen zijn een veelzijdige keuze voor zowel mannen als vrouwen. Je vindt deze modellen in alle soorten en maten terug, van rond tot hoekig en zowel met als zonder textuur.

Afbeeldingen: Vuillet Vega Sign 345 en Morel’s Oga Klemt 

Kies voor kleur en prints

De brillen met schildpad print zijn niet nieuw, maar blijven ook dit jaar populair. Deze speelse, dynamische monturen kom je tegen in allerlei patronen. De verschillende kleuren en patronen in het frame maken deze bril extra interessant. Zag je de schildpad monturen eerst vooral in aardetinten, de frames zijn nu in alle kleurencombinates verkrijgbaar. Blauw met turkoois, mosgroen met goud, wit met zwart. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ook geometrische prints zagen we veel op de beurzen.

Afbeeldingen: Carven Eyewear DZ2232 en Morel’s Koali Pampa 

Trendy of niet, uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat je mooi vindt. Behalve deze vijf trends zijn er nog talloze opties om uit te kiezen. Onze nieuwe voorjaarscollectief omvat voor ieder wat wils. Van sportief tot klassiek, van uitgesproken tot minimalistisch. Draag je een bril, dan heb je keuze te over. Ons advies is dan ook om altijd meerdere monturen uit te proberen als je naar de winkel komt. Wie weet, misschien ga je uiteindelijk voor een montuur dat je van tevoren helemaal niet zag zitten. Laat je ook niet te veel leiden door wat trendy is. Je eigen stijl bepaal je zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere berichten

Voorzorgsmaatregelen-covid-19

Update omtrent het Coronavirus Als klant van Nick Gras Optiek hebben we altijd het beste met je voor. Dat betekent dat we, gezien de huidige

Zonnig? Bescherm je ogen

We weten allemaal dat uv-straling de ogen kan beschadigen. Het is dus belangrijk om een zonnebril met goede zonneglazen te kiezen. Hoe weet je echter

Vijf briltrends voor het voorjaar

De lente: de dagen worden langer, de temperatuur stijgt en we kunnen weer vaker naar buiten toe. We keren massaal ons huis ondersteboven en geven